Convocatòria (CAT)

CONVOCATÒRIA NAU 18 i PREMI IEI-EMBARRAT

OBERTA FINS AL 28 DE FEBRER DE 2023


El festival Embarrat, com a espai compromès amb l’art contemporani, així com amb la comunitat de creadors i creadores més emergents, crida a estudiants d’art i artistes fins a 35 anys perquè presentin obres o projectes en qualsevol modalitat vinculada a les arts plàstiques, audiovisuals o performatives.

D’entre les obres rebudes, la comissària convidada a l’Embarrat 2023, Anna Roigé (Centre d’Art la Panera), seleccionarà els projectes que s’exhibiran a l’exposició col·lectiva que tindrà lloc a la nau 18 del Museu Trepat de Tàrrega del 26 de maig al 4 de juny de 2023.

Els projectes presentats hauran de versar sobre el concepte «Mare Terra».BASES DE LA CONVOCATÒRIA

L’Embarrat, amb l’objectiu de contribuir a sensibilitzar la ciutadania sobre el moment inefable en què vivim, convida artistes «emergents» a reflexionar, des d’una visió crítica i responsable, sobre els perjudicis que les societats han inferit al llarg dels temps a la Mare Terra, als seus ecosistemes i biodiversitat. Alhora, proposa indagar, des de la mirada artística, sobre quins models econòmics, socials o mediambientals, podrien esdevenir, en un futur pròxim, una alternativa més respectuosa i benefactora amb el planeta i els seus habitants.

*Des de l’any 1970 cada 20 d’abril les Nacions Unides celebra el Dia Internacional de la Mare Terra.

Qui hi pot participar. Estudiants d’art més grans de 18 anys, o artistes emergents d’entre 18 i 35 anys de qualsevol nacionalitat, amb residència a Catalunya o a altres comunitats de l’Estat espanyol.

Sobre les obres. S’hauran d’acollir al tema proposat: «Mare Terra». Es poden presentar projectes en qualsevol disciplina vinculada a les arts plàstiques, audiovisuals o performatives. Es pot presentar una obra, un conjunt d’obres o un instal·lació, sempre sota un mateix títol.

Termini de presentació dels projectes. 28 de febrer de 2023, a les 23.59 h.

Fitxa d’inscripció. Cal enviar la proposta amb un dossier PDF a través de la fitxa d’inscripció.

El dossier PDF (Màx. 10 MB) ha de contenir: Nom, lloc i data de naixement de l’artista. Dades de contacte (telèfon i e-mail). Títol del projecte artístic. Descripció conceptual de l’obra (màxim 10 línies). Fitxa tècnica o descripció de les característiques de les obres i del muntatge. Fotografies de l’obra a exposar, si aquesta està produïda. Si l’obra és una peça de vídeo o sonora, cal fer-hi constar un enllaç a Internet per a la seva consulta. Breu currículum de l’artista. Dossier d’altres obres, si s’escau. En el dossier pot adjuntar qualsevol mena d’informació que es consideri necessària.

Selecció d’obres i artistes. A càrrec de la comissària de la mostra: Anna Roigé (Centre d’Art La Panera). La meitat de la selecció es destinarà a artistes procedents d’escoles i universitats vinculades a la creació artística.. A més dels criteris artístics es tindrà en compte el rigor conceptual del projecte, així com la viabilitat d’adaptar la proposta a l’espai expositiu. El nom de les persones seleccionades es comunicarà a finals del mes de març de 2023 al web i xarxes de l’Embarrat.

La producció i enviament de les obres per a l’exposició aniran a càrrec de l’artista. Les obres s’enviaran a les oficines del Museu Trepat (av. Josep Trepat Galceran, s/n. 25300 Tàrrega) abans del dia 12 de maig de 2023.

Sobre l’exposició a la nau 18. S’inaugurarà el dia 26 de maig de 2023 a la nau 18 del Museu Trepat de Tàrrega. L’exposició restarà oberta fins al dia 4 de juny de 2023. Els comissaris de l’exposició i festival, juntament amb l’equip tècnic, es faran càrrec del muntatge de les obres.

Retorn de les obres. L’organització del festival s’encarregarà de retornar les obres als artistes durant les dues setmanes posteriors a la finalització de l’exposició.

Remuneració per drets d’exhibició. Cada artista participant a l’exposició percebrà un únic pagament de 175 € (impostos inclosos) com a drets d’autor vinculats als drets d’exhibició i comunicació.

Drets d’autor. Cada artista haurà d’estar en possessió de tots els drets d’autoria, d’exhibició i comunicació. Les obres artístiques són propietat dels seus autors, que cediran a l’organització de l’Embarrat els drets de comunicació pública, reproducció i difusió, amb l’objectiu de promoure el festival i l’exposició, ja sigui via Internet, premsa, o bé a través de qualsevol altre material promocional que l’organització consideri necessari per a la difusió de l’exposició i del festival.


PREMI IEI-EMBARRAT 2023

De tots els artistes seleccioants a l’exposició que es farà a la nau 18 del Museu Trepat, un jurat configurat per Christian Alonso, director del Centre d’Art la Panera de Lleida; Mercè Vila, coordinadora d’exposicions de la Fundació Vila Casas; Anselm Ros, comissari de la sala Gòtika de l’IEI; i Jesús Vilamajó, director de l’Embarrat, atorgaran un únic premi al millor artista.

El premi consistirà en la producció d’una exposició individual, que es veurà a la sala Gòtika de l’IEI de Lleida durant l’any 2024, l’edició d’un catàleg i 1.000 € (impostos inclosos) en concepte d’honoraris i drets de comunicació.

L’exposició de la sala Gòtika serà comissariada per Anselm Ros, curador de l’IEI, que acompanyarà l’artista en el procés de creació de l’exposició.

La producció de les obres de l’exposició, l’edició del catàleg i els honoraris són possibles gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.


Acceptació de les bases. L’Embarrat es reserva el dret a resoldre, en la forma que consideri oportuna, qualsevol aspecte no previst en aquestes bases. En el cas de desavinences insalvables amb algun artista seleccionat, el festival es reserva el dret a retirar les obres seleccionades de l’exposició.

La participació en la convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases.

La inscripció a la convocatòria és lliure i gratuïta.