QUANT A

L’Embarrat és un festival d’art i pensament, interdisciplinari i transversal, amb seu al Museu Trepat de Tàrrega i que està coorganitzat per l’Ajuntament de Tàrrega i Cultura i més, SLU.


LA MISSIÓ

Escampar l’art com a espai de llibertat i creació  individual, de cohesió social, i com a eina de comunicació que promou el coneixement i la reflexió crítica sobre el món en què vivim.

LA VISIÓ

Esdevenir una plataforma de referència que aposta per a impulsar la creació, la recerca i l’aprofundiment dels llenguatges artístics, sobretot entre les noves generacions de creadors.

Esdevenir un espai generador de cultura crítica i participativa a Ponent, obert i accessible a tota la ciutadania.

ELS OBJECTIUS

1• Promoure la creació artística amb una mirada contemporània i compromesa amb la societat en què vivim. 

2• Oferir als ciutadans de l’àrea de Ponent un espai estable i de proximitat que els faciliti l’accés a la cultura, a l’art i al pensament crític com a eines útils de creixement personal i col·lectiu.

3• Estimular i la recerca i investigació del patrimoni cultural i artístic de la comarca de l’Urgell.

4• Activar les persones. L’art com a vehicle d’apoderament comunitari

5• Esdevenir una plataforma d’intercanvi entre les noves generacions de creadors i els agents culturals.


HISTÒRIC

L’Embarrat va ser creat l’any 2014 per Jesús Vilamajó i Natàlia Lloreta; i, des de llavors, ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega i el Museu Trepat, així com l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida; la Generalitat de Catalunya i el centre d’Art La Panera de Lleida.

Les temàtiques que hem abraçat en les diferents edicions de l’Embarrat són: el capital (2014), l’alienació (2015), en desús (2016), as slow as possible (2017), el silenci (2018), el progrés (2019), l’any 2020 L’EMBARRAT va ser suspès per la pandèmia, un món fràgil (2021) i la incomunicació (2022), Mare Terra (2023).