NOTÍCIES EMBARRAT

Del 27 de maig al 5 de juny de 2022, tindrà lloc al Museu Trepat de Tàrrega la vuitena edició del festival Embarrat. Creació Contemporània.

Una programació artística que dedicarem íntegrament a reivindicar la figura i l’obra del poeta i artista urgellenc Guillem Viladot.

Guillem Viladot (1922-1999), des de la perifèria de Ponent, va ser un artista inigualable que destacà pel seu pensament avantguardista, iconoclasta i rebel en un període —les postimetries del franquisme— en el qual planava, per les comarques lleidatanes, un leridanismo ranci, moralitzant i insuportable.

És per això que, en l’any en què es commemora el centenari del seu naixament, l’Embarrat revisitarà i abraçarà, des de la mirada contemporània dels i les artistes més emergents, l’obra i el pensament d’aquest creador polifacètic i universal, alhora que oferirà al públic una programació de qualitat, en què l’art, la poesia, la música i el pensament activaran, des de les naus industrials i modernistes del Museu Trepat de Tàrrega, els engranatges de la cultura.

Descarregeu el programa complet en PDF
Descarregueu el catlàleg de l’exposició «La incomunicació»
Descarregueu el catàleg de l’epxosició «Pardal lo»


ARTISTES SELECCIONATS / SELECCIONADES. CONVOCATÒRIA «LA INCOMUNICACIÓ» 2022

De les 170 propostes artístiques rebudes, de més de dotze països diferents, els comissaris de l’exposició Pau Minguet (director de Lo Pardal – Fundació Viladot) i Jesús Vilamajó (director i comissari del festival Embarrat), d’acord amb els criteris establerts a les bases de la convocatòria, han seleccionat els vuit artistes següents:

Alba Vilardebò Bofill (Sant Cugat del Vallès, 1985)

Alberto Alejandro Rodríguez (La Havana, Cuba, 1995) – Universidad de Barcelona UB

Ana Jarandilla Romo (Toledo, 1997) – Universitat Miguel Hernández d’Elx

Francesc Ruiz Abad (Palamós, 1990)

Marina Vilches Ferrer (Barcelona, 2002) – Universitat de Barcelona UB

Marta Crespi Campomar (Campanet, Mallorca, 2001) – Universitat de Barcelona UB

Miguel Alejos Parra (València, 1995)

Romina Casile (Rosario, Argentina, 1992) – Universidad de Castilla La Mancha UCLM

Embarrat, a 28 de març de 2022.


D’altra banda, agraïm molt i de tot cor a tots i totes les artistes l’esforç que han fet per a presentar els seus projectes a aquesta convocatòria.

L’exposició sobre el tema de «la incomunicació» s’inaugurarà el dia 27 de maig de 2022 a la nau 18 del Museu Trepat de Tàrrega, en el marc del vuitè festival Embarrat. Creació Contemporània.