Programa 2023

FESTIVAL EMBARRAT 2023
MUSEU TREPAT DE TÀRREGA (URGELL)

Descarregar fulls de sala de l’exposició Mare Terra – Equilibri

Descarregar fulls de sala de l’itinerari artístic


DIVENDRES 26 DE MAIG

19 h. Recorregut artístic inaugural de l’Embarrat

Inici del recorregut per la nau 1 del Museu Trepat.

Visita a la instal·lació artística i sonora Quan l’origen somia amb la diàspora de Ferran Lega. Intervenció poètica de Cleofé Campuzano.
Espai: Naus 1-3.

Visita a la instal·lació Sec en sec, de Jordi Rocosa.
Espai: Nau 4.

Visita a la instal·lació artística Cap a l’abisme. Artistes de l’Associació Alba sota la direcció creativa de Joan Codina (Activitat en el marc del programa Connexions Artístiques, una iniciativa finançada a través dels projectes de cultura comunitària i transformació social impulsades per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).
Espai: Moll del Museu Trepat.

Visita a la instal·lació artística Efecte Vora, de Quim Packard.
Espai: Departament Comercial. 

Visita a l’exposició Mare Terra. Mostra comissariada per Anna Roigé: Artistes: Alejandra Glez (Madrid), Almudena Soullard (València), Anna Llimós i Mireia Garcia (Escola Massana, Barcelona), Antònia Maria Gual Ginart i Marina Blanco Nisa (Universitat de Barcelona), Laura Torres Bauzà (València), Lía Pérez Cruz (Barcelona), Mariona Cañadas i Pedro Murúa (Escola Massana, Barcelona), i Paula Vicente Puiggròs (Barcelona).
Espai: Nau 18.

20 h. Acte oficial de benvinguda a l’Embarrat

20.30 h. Espectacle inaugural The Big city. Dansa amb Mabel Olea
Un lloc de desintegració i transformació total d’una natura que s’esgota.
Espai: Plaça Trepat.

Sopar a la fresca a l’esplanada Trepat

22.30 h. La contaminació, SL oferirà recitals d’un sol poema per a una sola persona. Caldrà fer cua. La poesia demana temps, i intimitat.
Espai: Antics lavabos de la nau 3.

23 h. Concert del grup Flora. Presenta el seu primer disc Llegenda. Un treball que s’escapa dels esquemes tradicionals de la música catalana barrejant el pop-punk i l’emo dels 2000 amb elements contemporanis de gèneres com el Glitchcore, l’Hyperpop o el Trap. Músics: Mariona Batalla, cantant; Scotty DK, productor, guitarra i segones veus; Uri Batalla, bateria.
Espai: Nau 5.

DISSABTE 27 DE MAIG

10.30 h. Obertura del recinte Trepat i esmorzar amb artistes.

11 h. Obertura de les naus Trepat i les exposicions.

D’11 a 13 h. Taller de reciclatge artístic per a infants i persones adultes amb molta imaginació. Pinta la teva caixa de cartó i afegeix-la a la instal·lació col·laborativa Cap a l’abisme. Moll del Museu Trepat. 
Espai: Moll Trepat

Activitat en el marc del programa Connexions Artístiques. Una iniciativa finançada per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

11 h. Visita comentada a l’exposició Mare Terra – Nau 18 a càrrec de la seva comissària Anna Roigé. Artistes: Alejandra Glez (Madrid), Almudena Soullard (València), Anna Llimós i Mireia Garcia (Escola Massana, Barcelona), Antònia Maria Gual Ginart i Marina Blanco Nisa (Universitat de Barcelona), Laura Torres Bauzà (València), Lía Pérez Cruz (Barcelona), Mariona Cañadas i Pedro Murúa (Escola Massana, Barcelona), i Paula Vicente Puiggròs (Barcelona). Espai: Nau 18.

11.45 h. Visita comentada a la instal·lació artística Efecte Vora de Quim Packard. Amb la presència de l’artista.
Espai: Departament comercial.

12.15 h. Activació poètica de la instal·lació sonora Quan l’origen somia amb la diàspora de Ferran Lega a càrrec de Cleofé Campuzano.
Espai: Naus 1-3. 

12.30 h. La Contaminació, SL donarà fe de la sobreexcitació sonora i poètica des dels límits de l’acràcia i la solitud compartida. No us hi sobreexposeu. Té conseqüències.
Espai: Nau 1.

13.15 h. Vermut electrònic. Palillo, oliva, vermut i fórmula amb Grozza.
Espai: Nau 5.

17.25 h. Performance amb paisatge sonor en directe amb la companyia In Situ! (acció 1). Dansa: Einat Tal, Montse Morilla, Íngrid Domingo, Zoe Balasch Arumí. Espai sonor: Jordi Pallarés Barberà.
Espai: Inici exterior de la nau 1. 

18 h. Visita guiada a l’exposició «Mare Terra – Nau 18», amb la presència d’artistes. Mostra comissariada per Anna Roigé on es podran veure les obres d’Alejandra Glez (Madrid), Almudena Soullard (València), Anna Llimós i Mireia Garcia (Escola Massana, Barcelona), Antònia Maria Gual Ginart i Marina Blanco Nisa (Universitat de Barcelona), Laura Torres Bauzà (València), Lía Pérez Cruz (Barcelona), Mariona Cañadas i Pedro Murúa (Escola Massana, Barcelona), i Paula Vicente Puiggròs (Barcelona).
Espai: Nau 18.

18.30 h. Concert Nu.a amb Núria Andorrà. Música, electrònica i visuals. Un tractament del so robust i senzill passat pel filtre de l’electrònica i amb paisatges sonors preenregistrats i acústics que interaccionen amb les imatges a temps real. Un treball d’escolta i de reflexió.
Espai: Nau 18. 

19.30 h. Visita comentada a la instal·lació artística Efecte Vora de Quim Packard, amb la presència de l’artista.
Espai: Departament Comercial.

20 h Cerimònia per nominar el guanyador del Premi IEI-Embarrat 2023. Presenta: La Contaminació, SL. Amb la presència dels membres del jurat: Christian Alonso (director del centre d’art La Panera de Lleida), Anselm Ros (comissari de l’IEI), Mercè Vila (coordinadora d’exposicions de la Fundació Vila Casas), Roser Miarnau (historiadora de l’art i tècnica del Museu Trepat), i Jesús Vilamajó (director artístic del festival Embarrat).
Espai: Plaça Trepat.

20.15 h. Entre tot i res, amb Pep Aymerich i la violoncel·lista Lluïsa Paredes. Acció artística amb destral, tronc i violoncel.
Espai: Plaça Trepat.

21 h. Performance amb paisatge sonor en directe amb la companyia In Situ! (acció 2). Dansa: Einat Tal, Montse Morilla, Íngrid Domingo, Zoe Balasch Arumí. Espai sonor: Jordi Pallarés Barberà.
Espai: Nau 3. 

Sopar a la fresca a l’esplanada Trepat.

22.30 h. Activació poètica de la instal·lació artística Quan l’origen somia amb la diàspora de Ferran Lega a càrrec de Celofé Campuzano.
Espai: Naus 1-3. 

23 h. Concert de cloenda de l’Embarrat. Presentació del disc Parenòstic, a càrrec de l’artista menorquina Anna Ferrer. Un espectacle cru i sofisticat que dirigeix El Niño de Elche, durant el qual l’artista balear posa en equilibri els seus dos universos: la tradició i la creació.
Espai: Nau 5.

00 h. Candy’s Discothèque: from Disco to Disco amb Grozza. Cloenda de jornada, estil ondarí endorreic a la barra de l’Embarrat. Tribut.
Espai: Nau 5


DIUMENGE 28 DE MAIG

L’Embarrat resta tancat. No hi ha visita guiada. (DISCULPEU LES MOLÈSTIES).


VISITES GUIADES A L’EXPOSICIÓ DE L’EMBARRAT
DIVENDRES 2 DE JUNY a les 19.30 h. Punt de trobada a la nau número 5 del Museu Trepat
DISSABTE 3 DE JUNY A LES 19.30 h. Punt de trobada a la nau número 5 del Museu Trepat
DIUMENGE 4 DE JUNY A LES 12 h. Punt de trobada a la nau número 5 del Museu Trepat

Visites concertades a les exposicions de l’Embarrat a càrrec de Jesús Vilamajó, director del festival (per altres horaris cal concertar hora al telèfon 618 30 41 93 o per e-mail a direccio@embarrat.cat).