CURS D’ESCRIPTURA


«TESTIMONIS»

CURS D’ESCRIPTURA EXPANDIDA EMBARRAT AMB L’ESCRIPTORA NÚRIA BENDICHO, autora de «Terres mortes» (Llibre de l’any, segons La Vanguardia).

Dies 17 (a la Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega), i 24 de setembre, 1 i 8 d’octubre de 2022 (al Museu Comarcal de l’Urgell).


INSCRIPCIONS OBERTES FINS AL 4 DE SETEMBRE


El 1348 la pesta va desembarcar a Barcelona i va arribar a Tàrrega pel camí ral. Aleshores va ser saquejada l’aljama d’aquesta petita ciutat i van ser assassinats centenars de jueus, considerats els culpables de l’epidèmia. Existien només causes teològiques que justificaven la seva matança? Per què els protegia el rei? En aquest curs investigarem els fets i provarem de ficcionar els testimonis orals dels qui van viure aquells avalots i carnatges. A través de l’escriptura ens endinsarem en els temors dels qui van ser perseguits i en els rancors dels qui van decidir perseguir-los. La intenció és crear una comunitat de testimonis que plasmin el cromatisme d’aquella carnisseria. 

També ens preguntarem si és lícit recrear uns testimonis que no hem viscut mitjançant textos que ens ajudaran a discutir-ho. És moralment justificable convertir uns fets tan atroços en una peça d’art? Aconseguirem que es coneguin millor aquests fets històrics? Els diferents testimonis construïts s’exposaran una temporada al Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega perquè tothom pugui viure l’experiència. 

Aquest curs està dirigit a tothom que vulgui millorar la seva escriptura i aprendre noves tècniques narratives. Aprendrem a analitzar els textos, a qüestionar-los i a reflexionar sobre el mateix fet d’escriure. Us animeu a participar-hi?


CURS

El curs es farà duant quatre matins de dissabte:
17 de setembre de 2022 (a la Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega)
24 de setembre, 1 i 8 d’octubre de 2022 (al Museu Comarcal de l’Urgell).

Horari: de les 10 h a les 13 h.


PREU

Preu: 69 € (Iva inclòs)
DESCOMPTE DEL 50% per a famílies nombroses, estudiants, persones pensionistes i en situació d’atur.
Reserves fins a esgotar places.

INSCRIPCIONS

Per a fer la preinscripció, completeu aquest formulariFITXA D’INSCRIPCIÓ
Quan hàgiu fet la sol·licitud, al cap d’un màxim de 48 hores rebreu un e-mail per a formalitzar el pagament. Quan formalitzeu el pagament, quedareu inscrits.

Per a dubtes, podeu trucar al telèfon 618 30 41 93 o escriure un email a direccio@embarrat.cat


PLACES LIMITADES. QUAN S’HAGIN COMPLETAT tancarem l’accés a les inscripcions.


REFERÈNCIES A NÚRIA BENDICHO

TVE: Entrevista a Núria Bendicho al programa Página 2 de TVE

Editorial: Terres Mortes (Anagrama, 2021)

La Vanguardia: “Núria Bendicho debuta con un drama rural extemo”

Vilaweb: “Núria Bendicho: “No m’interessa narrar el meu present perquè em decep constantment”