CONVOCATÒRIA EMBARRAT 2024

Convocatòria Embarrat destinada a estudiants d’art i artistes emergents de qualsevol disciplina plàstica, audiovisual o performativa.


Descarregar les bases en PDF – català

Fitxa d’inscripció – català

Descargar las bases en PDF – castellano

Ficha de inscripción – castellano


OBERTA FINS AL 18.2.24


CONVOCATÒRIA NAU 18

El festival Embarrat, com a espai compromès amb l’art contemporani, així com amb la comunitat de creadors i creadores més emergents, crida a estudiants d’art i artistes perquè presentin obres o projectes en qualsevol modalitat vinculada a les arts plàstiques, audiovisuals o performatives. 

D’entre les obres rebudes, la comissària convidada a l’Embarrat 2024, Ingrid Guardiola (directora de Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona), seleccionarà els projectes que s’exhibiran a l’exposició central del festival, que tindrà lloc a la nau 18 del Museu Trepat de Tàrrega del 24 de maig a l’1 de juny de 2024.

Els projectes presentats hauran de versar sobre el concepte «El Poder». 


PREMI IEI-EMBARRAT 2024

D’entre les obres exhibides a la nau 18, un jurat qualificat atorgarà el Premi IEI-Embarrat 2024. El premi consta de la producció d’una exposició individual a La Gòtika de l’IEI de Lleida durant l’any 2025 i 1.000 € d’honoraris per l’artista. Premi promogut per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida.


Qui hi pot participar
Estudiants de qualsevol disciplina artística més grans de 18 anys i artistes emergents (sense límit d’edat) amb residència a Catalunya o a altres comunitats de l’Estat espanyol.

La temàtica
Les obres s’hauran d’acollir al tema d’enguany: «El poder»

Termini de presentació dels projectes
18 de febrer de 2024, a les 23.59 h.

Quins projectes es poden presentar
Es pot presentar un projecte (per persona o col·lectiu) en qualsevol disciplina vinculada a les arts plàstiques, audiovisuals o performatives. Cada projecte pot contenir una sola obra o una instal·lació, sempre sota un mateix títol. 

Com enviar els projectes
Cal enviar la proposta a través de la fitxa d’inscripció que trobareu al web embarrat.cat.

Apartats a completar de la fitxa d’inscripció
Nom, lloc i data de naixement de l’artista.
Dades de contacte (telèfon i e-mail).
Breu biografia de l’artista (màxim 8 línies).
Títol del projecte artístic.
Descripció conceptual de l’obra o projecte (màxim 15 línies).
Adjuntar un PDF amb:
Descripció de les obres (format, tècnica, mides, etc.).
Fotografies de les obres a exposar (si no estan produïdes fer un dibuix o explicació de com seran).
Si l’obra és una peça audiovisual o bé una performance, cal fer-hi constar un enllaç a Internet per a la seva consulta.

ACCEDIR A LA FITXA D’INSCRIPCIÓ

Selecció d’obres i artistes. Anirà a càrrec de la comissària de la mostra: Ingrid Guardiola (directora de Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona).
El 40% de les obres que s’exhibiran a l’exposició seran d’artistes procedents d’escoles i universitats vinculades a la creació artística.
A més dels criteris artístics es tindrà en compte el rigor conceptual del projecte, així com la viabilitat d’adaptar la proposta a l’espai expositiu (nau 18 del Museu Trepat).
El nom de les persones seleccionades es comunicarà a finals del mes de març de 2024 al web i xarxes de l’Embarrat.

La producció i enviament de les obres per a l’exposició aniran a càrrec de l’artista. Les obres s’enviaran a les oficines del Museu Trepat (av. Josep Trepat Galceran, s/n. 25300 Tàrrega) abans del dia 12 de maig de 2024.

Dates de l’exposició a la Nau 18
S’inaugurarà el dia 24 de maig de 2024 a la nau 18 del Museu Trepat de Tàrrega. L’exposició es podrà visitar fins al dia 1 de juny de 2024.
*L’organització del festival, es farà càrrec del muntatge de les obres a l’espai expositiu. 

Retorn de les obres
L’organització del festival s’encarregarà de retornar les obres als artistes un cop finalitzada l’exposició.

Remuneració per drets d’exhibició
Cada artista participant en l’exposició percebrà un únic pagament de 200 € (impostos inclosos) com a drets d’autor vinculats als drets d’exhibició i comunicació.

Drets d’autor
Cada artista haurà d’estar en possessió de tots els drets d’autoria, d’exhibició i comunicació.

Les obres artístiques són propietat dels seus autors, que cediran temporalment a l’organització de l’Embarrat els drets de comunicació pública, reproducció i difusió, amb l’objectiu de promoure el festival i l’exposició, sigui via Internet, premsa, o bé a través de qualsevol altre material promocional que l’organització consideri necessari per a la difusió.


PREMI
IEI-EMBARRAT 2024

Entre tots els artistes seleccionats a l’exposició de la Nau 18 del Museu Trepat, un jurat qualificat atorgarà un únic premi.

El premi consistirà en la producció d’una exposició individual per a sala La Gòtika de l’IEI de Lleida durant l’any 2025, l’edició d’un catàleg i 1.000 € (impostos inclosos) en concepte d’honoraris i drets de comunicació.

L’exposició de La Gòtika serà comissariada per Anselm Ros, curador de l’IEI.

La producció de les obres, l’edició del catàleg i els honoraris previstos per a l’exposició a La Gòtika són possibles gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida. 

L’IEI es reserva el dret a resoldre, en la forma que consideri oportuna, qualsevol aspecte no previst en aquestes bases i que afecti la producció d’aquesta exposició.


Acceptació de les bases

L’Embarrat es reserva el dret a resoldre, en la forma que consideri oportuna, qualsevol aspecte no previst en aquestes bases. En el cas de desavinences insalvables amb algun artista seleccionat, el festival es reserva el dret a retirar les obres seleccionades de l’exposició.

La participació en la convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases.

La inscripció a la convocatòria és lliure i gratuïta.


Descarregar les bases en PDF – català

Descargar las bases en PDF – castellano