CONVOCATÒRIA «LA FINESTRA INDUÏDA»

CONVOCATÒRIA ARTÍSTICA PER A INTERVENIR LES FINESTRES DE LES FAÇANES DE LA FUNDACIÓ GUILLEM VILADOT D’AGRAMUNT

OBERTA FINS AL 15.09.2023


Descarregar les bases de la convocatòria en català

Descargar las bases de la convocatoria en castellano


El Festival Embarrat i la Fundació Guillem Viladot – Lo Pardal d’Agramunt llancen la primera convocatòria artística per intervenir artísticament les finestres de dues de les façanes de la casa museu de l’escriptor i artista polifacètic agramuntí Guillem Viladot (1922-1999).

La finalitat d’aquesta convocatòria és impulsar la creació artística contemporània, promoure el patrimoni de la Fundació Guillem Viladot i atansar l’art a la ciutadania.

La finestra induïda pren el nom del títol d’un llibre que Guillem Viladot va publicar l’any 1983 i on es recollien diferents articles que havia escrit per al diari El Correo Catalán.

La Fundació Guillem Viladot – Lo Pardal és un centre dedicat a estudiar, difondre i repensar el llegat literari, poètic i artístic de Guillem Viladot. Alhora, Lo Pardal també és un espai obert a la creació contemporània des d’on s’impulsen diferents projectes compromesos amb els llenguatges propis del nostre present.

El Festival Embarrat de creació contemporània és un espai d’art i pensament interdisciplinari i transversal que el 2024 arribarà a la seva desena edició, motiu pel qual té previstes una sèrie d’accions que contribuiran a fer més gran la celebració de l’efemèride.


Termini de presentació dels projectes
15 de setembre de 2023, a les 23.59 h.

Temàtica dels projectes artístics: «espais liminars».
Els espais liminars són llocs físics o simbòlics de frontera entre realitats diferents. Espais de tensió o de llibertat que poden ser petits i fràgils o tan grans com per transitar-hi: separacions entre el fora i el dins, el que és públic del que és privat, el museu del carrer.

Qui hi pot participar
Artistes amb residència a Catalunya o a altres comunitats de l’Estat espanyol.

Quants projectes artístics se seleccionaran
Dos: un per a cadascuna de les façanes.

Remuneració per drets d’exhibició
Cada artista seleccionat percebrà un únic pagament de 350 € (impostos inclosos) com a drets d’autor vinculats als drets d’exhibició i comunicació.

On s’exposaran els projectes artístics
A les finestres de les dues façanes de la Fundació Guillem Viladot — Lo Pardal d’Agramunt (Urgell, Catalunya).

Els edificis que conformen la Fundació Guillem Viladot estan situats a la plaça del Pare Gras, al centre històric del poble d’Agramunt. Les façanes d’aquests edificis tenen diverses obertures en forma de finestra. Són espais liminars que acolliran els projectes seleccionats fent de l’art un indret més de tensió.

Durada de l’exposició
Des del 5 de novembre de 2023 fins al 2024.

On s’han d’enviar els projectes
Només es poden enviar a través de la fitxa d’inscripció.

Com s’han d’enviar els projectes
Cada artista pot enviar un únic projecte, que haurà d’adaptar a les dues façanes.
Les obres que es presentin s’han d’ajustar a les mides de les façanes
(vegeu el plànol de les façanes i les mides al final d’aquest document).
Els arxius digitals (un per a cada finestra) s’han d’enviar individualment, preparats per a imprimir en injecció de tinta (150 dpi, les mides en centímetres indicades en el plànol annex, compressió .jpg, i amb un perfil de color RGB.

Atenció, per veure el plànlol i mides de les façanes heu de descarregar les bases de la convocatòria.

Selecció de les obres i jurat
La selecció de les obres anirà a càrrec del jurat d’aquesta convocatòria i la seva decisió serà inapel·lable.

El jurat està integrat per Aida Boix, directora de Lo Pati; Jaume Amigó, artista; Mercè Vila, coordinadora d’exposicions de la Fundació Vila Casas; Jesús Vilamajó, director del Festival Embarrat; i Pau Minguet, director de la Fundació Guillem Viladot.

A més dels criteris artístics, es tindrà en compte el rigor conceptual del projecte.

Producció de les obres
Anirà a càrrec del Festival Embarrat i la Fundació Guillem Viladot.

Comunicació dels projectes seleccionats
Es comunicarà el mes d’octubre de 2023 al web i xarxes de l’Embarrat.

Drets d’autor
Cada artista haurà d’estar en possessió de tots els drets d’autoria, d’exhibició i comunicació corresponents a les obres exhibides.

Les obres exhibides són propietat dels seus autors, que cediran a l’organització de l’Embarrat els drets de comunicació pública, reproducció i difusió, amb l’objectiu de promoure l’exposició, ja sigui via Internet, premsa, o bé a través de qualsevol altre material promocional que l’organització consideri necessari per a la difusió de l’exposició.

Acceptació de les bases
El Festival Embarrat i la Fundació Guillem Viladot es reserven el dret a resoldre, en la forma que considerin oportuna, qualsevol aspecte no previst en aquestes bases.

La participació en la convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases.